Cinnabon Alexandria

thumb_600.jpg

Location and View There’re 4 main braches of Cinnabon around Alexandria. They all are fairly good, except for the one in BA, but since they moved the staff to the new branch in Sidi-Bisher, I can advise everyone to never visit it. The review in this blog will be mainly of BA, with the new staff. فيه 4 فروع فى أسكندرية، كلهم لدرجة ما كويسين، إلا بتاع مكتبه أسكندرية. بس مؤخراً هم نقلوا العاملين اللى كانوا شغالين هناك، للفرع الجديد بتاع المحروسة، فأنصح الجميع بتجنب فرع المحروسة. المكان و المنظر المُطل
Manners and Hospitality Although Cinnabon is an international series of restaurants, it perfectly fails in keeping all their branches standard, especially when it comes to manners and hospitality. So basically, it depends on the staff mood, whether they’re having the best day or the worst. The order could be late, or cold, and sometimes you would wait for like a half an hour – I think – for the waiter to take your order. على الرغم من ان سينابون سلسلة مطاعم عالمية، إلا انهم فشلوا بجدارة فأنهم يجعلوا فروعهم على نفس مستوى الجودة، خصوصاً فيما يتعلق بالجودة. عشان كده، المعاملة اللى هتتعاملها هتكون على حسب مزاج النادل إذا كان مزاجه حلو ولا سيئ. الطلب ممكن يكون متأخر، وممكن تستنى كتير ياخد طلبك، او حتى تستنى فى حدود نص ساعة عشان ياخد الطلب من الأساس. المعاملة و الاستضافة
Cleanness and organization All branches are fairly clean. Not clean enough though.

The organization is another thing. The order could be late. Sometimes they serve plastic forks and knives (disgusting) and they would break off. I had to make a fight once because of that. When my fork and knife were broken, I asked for a metal one, but the annoying waiter brought me another plastic ones; in return, I said that they will break again, then he went and brought MORE plastic forks and knives with the biggest and stupidest smile on his face. I insisted on refusing plastic knives, of course, and after a while with great anxiousness on his face, he brought me metal ones.

كل الفروع نضيفة إلى حد ما. بس، مش نضيفة كفاية. النظام بقى حاجة تانية خالص. زى ماقلت الطلب ممكن يجى متأخر و كمان بارد. كتير اوى كمان بيستخدموا أشواك و سكاكين بلاستيكية (شيئ مقرف) و أكيد بيتكسروا. فى مرة أضطريت انى اخوض جدال بسبب كده. لما الشوكة و السكينة أتكسروا، طلبت شوكة و سكينة معدن، بس النادل راح و رجع معاه شوكة وسكينة بلاستيكين جوداد، سألت طب لو أتكسروا تانى، راح و رجع معاه شوكات و سكاكين أكتر بلاستيك، و على وشه أكبر و أغبى ابتسامة شوفتها فى حياتى. طبعاً أدايقت كتير، و أصريت على شوكة وسكينة معدنين، راح و رجع بيهم و على وشهه علامات ضيق. النظافة و النظام
Environment and Soul Normal, and slightly boring. عادى، بيما يقارب الملل. البيئة و الروح
Food I adore Chocobon. The soft mold that melts inside the mouth with cinnamon and coco powder within. I always have my order extra sauce, so basically everything grind with the sauce that it makes my orgasm more gigantic. (I forget and forgive quickly by then how annoying the waiter was.) And I just adore their chocolate sauce. It’s different, and I never been able to define what makes it different. It has a sharp taste, similar the sharp taste of honey, and strong smell similar to cinnamon but of course it’s chocolate’s smell. The mold is as soft as cake, but of course it’s not breathy at all. It’s thin but it’s not crunchy. If you’ve not tried the rolls yet, well, I must tell you that you’re missing A LOT.

The great mixture of the recipe (rolls, cinnamon, and chocolate) is unbelievably sensual and soft and hot. They know how good it is; they know how unique it is, in such corner like Alexandria. However, they have no right to be awfully rude to guests. I wish they had better strategies and plans to keep their customers (who are no few at all) more satisfied.

انا بعشق الشوكوبون. العجينة الخبوزة الناعمة، اللى من جواها مرشوش بودرة شوكولاته و قرفة. انا علطول بطلب زيادة شكولاته سايحة. كل حاجة بقى من دول بتطحن جوا بوقى مع بعضها وبتجلى النشوة أعلى ما يمكن. بالكاد ببقى فاكر أصلاً النادل و سخافته. انا بعشق سائل الشكولاته بتاعهم لانه مختلف عن تركيبة اى شكولاته. بس انا عمرى ما عرفت اخمن ايه المختلف. فيه طعمة لازع او حاد، شبه لسعة العسل كدا، و له ريحة قوية جدا، شبه بتاعة القرفة، بس طبعاُ هى ريحة شكولاته. العجينة المخبوزة ناعمة جداً زى الكيكة، بس مش متنفسه خالص او فيه اى فجوات هواء؛ رفيعة بس مش مقرمشة زى العيش مثلاً. لو عمرك ما دوقت السينابون او الشوكوبون، انت فايتك كتير اوى. لازم تجربه.

المزيج الفريد بتاعه وصفه الملفوف عموماً مزيح مفعم بالشعور و الإحساس، النعومة و السخونية. هم فى شركة سينابون عارفين كويس جداً قيمة المنتج اللى بيقدموه، و عارفين قد ايه هو مميز و فريد. بس ده ميديلهمش الحق خالص انهم يتعاملوا بالأسلوب ده مع العملاء و الزباين. أتمنى مستقبلاً يبقى عندهم خطط عشان يفضلوا عند حسن ظن العملاء بتوعهم.

الأكل
Cash  You can do very good with 50 LE. 50 جنيه هتكفى. الفلوس
Notes  Green Plaza and City-Center are no good spots at all; they’re inside a mall’s plaza which makes it impossible to enjoy solidity with your own Cinnbaon, with the crowds of people and the constant chattering. فرع جرين بلازا و كارفوا مش مكانين كويسين خالص، وسط الزحمة و الدوشة المستمرة. ملحوظات صغنونة
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s